Behandeling algemeen

De behandeling bestaat uit een consult van een uur tot anderhalf uur. Tijdens het consult ga ik veel vragen stellen over uw klachten. Wanneer zijn ze ontstaan? Komen uw klachten ook bij andere familieleden voor? Zijn er bepaalde ziektes binnen uw familie?

Was u vroeger als kind gevoelig voor bepaalde ziektes of voedingsmiddelen? Welke medicatie heeft u in uw leven gebruikt? Wat heeft u meegemaakt en wat voor een indruk heeft dat achtergelaten? Ik breng als het ware uw tijdslijn in kaart.

Door al deze informatie die ik u vraag, ontstaat er voor mij een totaalplaatje zodat ik de homeopathische middelen kan inzetten op het unieke beeld, afgestemd op u als uniek mens. 

Behandelingen-Boeken-Klassieke-Homeopathie-Rijssen

Voor wie?

Kinderen

Kinderen kunnen al vanaf de geboorte baat hebben bij homeopathie. Uw kind kan bijvoorbeeld hinder hebben van allergieën, een moeilijke eter zijn, bedplassen, terugkerend ziek zijn, of niet doorslapen. Homeopathie is een veilige methode zonder bijwerkingen.
De behandeling biedt in de regel snel resultaat omdat een kind nog niet de belastingen heeft opgebouwd die wij wel kunnen hebben op oudere leeftijd, Denk aan medicatie belasting en stress. Tijdens het consult zal ik veel vragen stellen aan u als ouder en, als het mogelijk is, ook aan uw kind.

Vrouwen

De redenen dat vrouwen kiezen voor een homeopathische behandeling lopen erg uiteen. Klachten die zich specifiek bij vrouwen kunnen ontwikkelen zijn o.a, problemen met de menstruatie, terugkerende blaasontstekingen, onvervulde kinderwens door hormonale verstoringen, of een menopauze die te heftig verloopt. Homeopathie kan ook hierbij helpen. Doordat het totaalplaatje wordt bekeken en hier ook de behandeling op wordt afgestemd komt u als vrouw beter in uw eigen kracht te staan.

Mannen

Over het algemeen zijn mannen pas als laatste van het gezin, die onder behandeling komen bij een homeopaat.
Toch zijn er tal van klachten waarbij mannen goed geholpen kunnen worden door een homeopathische behandeling. Denk bijvoorbeeld aan rugklachten, een hoog cholesterol, stress- en burn-out klachten of ondersteuning bij hart en vaatziekten. Homeopathie kan hierbij helpen aan het krijgen van een optimale balans tussen lichaam en geest.